Over Group Mahieu | Mahieu Construct

Jouw betrouwbare bouwpartner

Historiek

Wat begon in 1989 als eenmanszaak in staalbouw voor de agrarische sector, is ondertussen uitgegroeid tot de referentie in de landbouw- en industriebouwsector.  

Met topervaring als fundament vormen we jouw idee om tot een stevige, onoverwinnelijke staalconstructie met betonwanden.  Elk type bedrijfsgebouw wordt ontworpen volgens jouw specifieke eisen en actuele EU-, milieu-, kwaliteits- en veiligheidsvoorwaarden.  

De combinatie van jouw input, slimme ingenieurs met straffe constructeurs zorgt ervoor dat jouw project de nodige vaart krijgt.  Jij bepaalt het bouwtempo, wij voeren nauwkeurig uit.  

 

1989 Marc Mahieu start een eenmanszaak Mahieu Metaalbouw voor de agrarische sector in Poperinge.

1996 Mahieu Construct telt voor het eerst 10 medewerkers.  Het kantoor wordt versterkt met ingenieurs, tekenaars en gesofisticeerde tekenapparatuur.

2000 De bedrijfsgebouwen in Komen worden sterk uitgebreid en het personeelsbestand groeit uit tot 40 personen. Verdere investeringen worden gedaan, o.a. een krachtige boor- en zaagstraat en een volledig CNC-gestuurd machinepark.

 

2010 Overname Devoldere Construct uit Pittem. Zo versterkt Mahieu zich in één klap met 50 jaar ervaring op het vlak van gespecialiseerde staalconstructies voor de bouw en met 25 gekwalificeerde medewerkers.

2019 Behalen certificatie CE EN1090-Executieklasse 4 voor het lassen en installatie nieuwe Voortman geautomatiseerde zaag- en boorstraat.

2020 Opstart nieuwe productiesite Premadun te Duinkerke, gespecialiseerd in de productie van prefab betonpanelen en -kolommen.

 

Visie

Wie er onze historiek op naleest, merkt meteen dat Mahieu Construct zich in een korte tijdspanne wist op te werpen als een van de vooruitstrevendste bedrijven in de staal- en betonbouwsector.  Die groei hebben we te danken aan onze passie voor de bouw en onze no-nonsense totaalvisie. De pijlers:

Van A tot Z

Van het uittekenen van de plannen tot de productie en installatie van de constructies.  Wij nemen jouw project volledig van A tot Z, zodat jij je kan focussen op wat je echt graag doet: ondernemen en je bedrijf duurzaam optimaliseren.  

Alles onder één dak

‘Wat we zelf doen, doen we beter’ is een slogan die we altijd al hebben aangehouden. Zo bewaren we het best de controle over kwaliteit, timing en stiptheid. Onze bedrijfs- en productiesite beslaat meer dan 10.000m² en biedt onderdak aan ateliers voor staalbewerking, een geavanceerde betonafdeling, kantoren waar onze ingenieurs en technisch tekenaars actief zijn, aan de administratie en logistieke afdeling, ... 

Een hoofdzetel in Komen met staalatelier, een productievestiging in Pittem voor specifieke staalprojecten, een vestiging in Duinkerke voor de productie van prefab beton en 17 ervaren montage, afwerking en funderingsploegen zorgen ervoor dat we alles zelf in huis hebben. 

Doordachte combinatie van staal en beton

Een ideale mix tussen staalbouw en betonbouw zijn onze ingrediënten voor sterke realisaties.  Samen analyseren we jouw project tot in detail en bepalen op basis daarvan of we kiezen voor beton, staal of een combinatie van beide.  Bij ons kan je rekenen op een optimale prijs-kwaliteit. 

Precisie, kwaliteit en vakmanschap tegen een uitstekende prijs

Dit vloeit voort uit onze alles-onder-één-dakaanpak en onze innovatiedrang. Als we beslissen om de dingen zelf te doen, doen we dat om er de hoogste kostenefficiëntie uit te halen tegen de best mogelijke kwaliteit.  Als we investeren en innoveren, is dat om in de toekomst nog vlugger en doelgerichter te werk te kunnen gaan. Zo kunnen we de klant een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Sleutel op de deur

Van de afbraak van bestaande gebouwen, het tekenen van plannen, de berekening van de stabiliteit tot zelfds de afwerking en aanleg van parkeerplaatsen, Mahieu Construct ontzorgt jou vanaf stap één in het project.  Een duurzame toekomst van jouw pand is onze focus. 

 

Gecertificeerde partner

Bij Mahieu Construct zijn we allemaal certified professionals. 

Erkend aannemer
Erkenning: Klasse 7 - Categorie F - Sub-Categorie F2 - Nr: 28.256
Erkenning: Klasse 7 - Categorie D - Nr: P8825

VCA-certificatie
Mahieu Construct voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften van de aannemerssector. www.vca.be

CE EN1090-certificatie.
Europese markering voor het lassen van staalconstructies. We zijn genormeerd voor executieklasse 4.  Dat stelt ons in staat om voor klanten met specifieke kwaliteitseisen conforme staalconstructies te produceren en te monteren. 

Nauwgezette opvolging en coördinatie

Een nauwgezet klantencontact en centrale coördinatie door 1 enkele projectleider bepalen het verloop van het hele bouwproces.  Jouw bouwproject is bij ons in goede handen. Veel goede handen, van experts in hun vakgebied. Doeners en denkers, rekenaars en tekenaars. Van idee en tekening tot constructie. Van verre droom tot becijferde oplossing die alles kan dragen.

Projectbegeleiding

Onze projectleiders nemen jouw project in handen en behouden doorheen het hele proces een 360°-kijk op het verloop en de afhandeling. Al jouw wensen vertalen ze naar instructies voor de ploegen die met jouw plannen aan de slag moeten. Doorheen het project zorgen ze ervoor dat jouw feedback in de uiteindelijke plannen verwerkt wordt. Anderzijds zijn we ervan overtuigd dat jouw project met onze adviezen compleet wordt. Ze zijn de brug tussen jou en onze ingenieurs, tekenaars, planners en mensen op de werf.

Het studiebureau

Het is altijd al de sterkte geweest van Mahieu Construct: complexere projecten met doorgedreven rekenwerk en grondige stabiliteitsstudies. Knappe koppen bemannen ons ingenieursbureau. Ze rekenen tot in de puntjes de draagkracht van loopbruggen of de spankracht van een overkoepelende constructie uit. Geen uitdaging is hen te veel. Leg jouw vraag voor: misschien borrelt er in hun koker wel een oplossing op voor een probleem waar je niet meteen een oplossing voor ziet.

De projectvoorbereiders

Alles berekend en becijferd? Alles veilig, alles haalbaar? Dan gaat je plan van de ingenieur naar de projectvoorbereider. Hun plan wordt de basis voor de uitvoerende werken. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien. Met Tekla Structures hebben we een vooruitstrevend softwarepakket in huis dat onze mensen volledig onder de knie hebben. Op basis van de tekeningen bekijken de werkvoorbereiders samen met de ingenieurs wat er exact nodig is en besteld moet worden. Ze geven de juiste hoeveelheden staal, ijzer, sandwichplaten of montageplaten door aan de leveranciers en de juiste timings voor de levering worden opgemaakt.

Atelier en productie

Mahieu Construct maakt alle staal- en betonconstructies voor jouw bouwproject zelf.  Dankzij deze in house visie hebben we de timing en kwaliteit altijd zelf in handen. 

Planning en logistiek

Alles is berekend, getekend en besteld. Maar wat is er nu allemaal nodig om dat tot in de puntjes uitgetekende plan op de werf uit te voeren? Onze planners houden een 360°-visie en zorgen ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment de juiste werven bereiken, en dat de nodige machines daar ook op het juiste moment aanwezig zijn. Ze coördineren alle logistiek en voorzien in werfcontainers. Dankzij ingenieuze track and trace-software kunnen ze op elk moment de situatie inschatten en bijsturen, waardoor we een maximale efficiëntie halen en onze timings strikt kunnen naleven. Mahieu Construct beschikt over een eigen team aan chauffeurs en een eigen vloot aan diverse transportmiddelen.

Uitvoering

Werfleiding

De werfleider is de centrale contactpersoon tijdens de uitvoering. Hij begeleidt de klanten van het begin tot het einde van hun werf. De werfleider zorgt voor de coördinatie van de planning, de werken en de onderaannemers. Hij is aanwezig op de werfvergadering en informeert de klant over de stand van zaken van de werf. De werfleider zorgt eveneens voor de volledige adminstratieve opvolging van jouw project.

Montageteam

Bij Mahieu zijn tot 17 ploegen actief, elk aangestuurd door ervaren ploegbazen. Ze beschikken over een eigen machinepark met 12 telescoopkranen, 30 hoogwerkers en 12 verreikers. Ook voor funderingswerken of dak- en wandafwerking hebben we eigen montageteams die waken over de water- en winddichtheid.

Advies nodig? Of een vraag voor onze experts?

Vul het onderstaande formulier in en wij antwoorden zo spoedig mogelijk.