Over Group Mahieu | Mahieu Construct

Historiek

Een ijzersterk verhaal

Group Mahieu

1989 Marc Mahieu start een eenmanszaak in metaalbouw voor de agrarische sector in Poperinge.

1990 Onder de vleugels van Marc Mahieu wordt een eerste montageploeg de baan op gestuurd en wordt er zwaar geïnvesteerd in krachtige apparatuur en performante uitrusting, zoals een telescopische kraan en een hoogtewerker.

1994 De bvba Mahieu Metaalbouw wordt opgericht.

1996 Mahieu Metaalbouw telt voor het eerst 10 medewerkers en dat worden er al vlug 15. Het kantoor wordt versterkt met ingenieurs, tekenaars en gesofisticeerde tekenapparatuur.

2000 De bedrijfsgebouwen in Komen worden sterk uitgebreid en het personeelsbestand groeit uit tot 40 personen. Verdere investeringen worden gedaan, o.a. een krachtige boor- en zaagstraat en een volledig CNC-gestuurd machinepark. Ook op het vlak van ontwerp worden kosten noch moeite gespaard.

2005 De holding Group Mahieu wordt opgericht en heeft 80 werknemers in dienst.

2006 Mahieu Concrete wordt een nieuwe tak van Group Mahieu en staat in voor alle betonbouw, van kelders tot funderingen en algemene betonwerken. Zo onderschrijft Group Mahieu nog sterker zijn alles-onder-één-dakfilosofie.

2010 Devoldere Construct uit Pittem wordt opgenomen in Group Mahieu. Zo versterkt de groep zich in één klap met 50 jaar ervaring op het vlak van gespecialiseerde staalconstructies voor de bouw en met 25 gekwalificeerde medewerkers.

2017 Group Mahieu haalt alle certificeringen binnen rond veiligheid en kwaliteit, zoals voorgeschreven in de VCA- en CE-regelgeving.

2018 Group Mahieu bestaat uit een team van 140 medewerkers en is klaar voor de toekomst. De groep kondigt nieuwe investeringen aan, specialiseert zich verder in nog meer vakgebieden en streeft verdere groei na.

Visie

Wie er onze historiek op naleest, merkt meteen dat Group Mahieu zich in een korte tijdspanne wist op te werpen als een van de vooruitstrevendste bedrijven in de metaalbouwsector. Het ziet ernaar uit dat het einde van die groei nog lang niet in zicht is. Die groei hebben we te danken aan onze no-nonsense totaalvisie. De pijlers:

We houden graag alles onder één dak

‘Wat we zelf doen, doen we beter’ is een slogan die we altijd al hebben aangehouden. Zo bewaren we het best de controle over kwaliteit, timing en stiptheid. Vandaar dat we al vlug met eigen ingenieurs, calculators en projectvoorbereiders aan de slag gingen. Onze metaalconstructies maken we zelf en Mahieu Concrete verzorgt kelders en funderingen.

We denken toekomstgericht, investeren en innoveren

Vanuit onze vinger-aan-de-polsmentaliteit investeren we voortdurend in kennis, personeel, uitrusting en automatisatie. Momenteel telt Group Mahieu niet minder dan 140 personeelsleden. We hebben de beste machines en technologie in huis, onder andere op het vlak van CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines en CAD-systemen. Voor het montagewerk beschikken we over een uiterst compleet machinepark, met onder meer op afstand bedienbare telescoopkranen.

We bieden precisie, kwaliteit en vakmanschap tegen een uitstekende prijs

Dit vloeit voort uit onze alles-onder-één-dakaanpak en onze innovatiedrang. Als we beslissen om de dingen zelf te doen, doen we dat om er de hoogste kostenefficiëntie uit te halen tegen de best mogelijke kwaliteit. Zo maken we de metaalconstructies van Devoldere Construct op de site in Pittem, en die van Mahieu Construct in Komen. Als we investeren en innoveren, is dat om in de toekomst nog vlugger en doelgerichter te werk te kunnen gaan. Zo kunnen we de klant een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Certificaten

Group Mahieu is een solide bedrijf dat de nodige erkenningen kan voorleggen op het vlak van bekwaamheid en veiligheid.

Erkend aannemer
Erkenning: Klasse 7 - Categorie F - Sub-Categorie F2 - Nr: 28.256
Erkenning: Klasse 7 - Categorie D - Nr: P8825

VCA-certificatie
Group Mahieu voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften van de aannemerssector. www.vca.be

CE EN1090-certificatie.
Europese markering voor het lassen van staalconstructies. We zijn genormeerd voor executieklasse 3.

Uw bouwproject is in handen van een ervaren team

De missie van Group Mahieu is om de best presterende industrie-, agro- en kelderbouwfirma te zijn met een absolute focus op betaalbare kwaliteit voor onze klanten door continue herinvestering van de winst in medewerkers en machines.

Uw bouwproject is bij Mahieu Group in goede handen. Veel goede handen, van experts in hun vakgebied. Doeners en denkers, rekenaars en tekenaars. Van idee en tekening tot constructie. Van verre droom tot becijferde oplossing die alles kan dragen.

Projectbegeleiding

Onze projectleiders nemen uw project in handen en behouden doorheen het hele proces een 360°-kijk op het verloop en de afhandeling. Al uw wensen vertalen ze naar instructies voor de ploegen die met uw plannen aan de slag moeten. Doorheen het project zorgen ze ervoor dat uw feedback in de uiteindelijke plannen verwerkt wordt. Anderzijds zijn we ervan overtuigd dat uw project met onze adviezen compleet wordt. Ze zijn de brug tussen u en onze ingenieurs, tekenaars, planners en mensen op de werf.

Het studiebureau

Het is altijd al de sterkte geweest van Group Mahieu: complexere projecten met doorgedreven rekenwerk en grondige stabiliteitsstudies. Knappe koppen bemannen ons ingenieursbureau. Ze rekenen tot in de puntjes de draagkracht van loopbruggen of de spankracht van een overkoepelende constructie uit. Geen uitdaging is hen te veel. Leg uw vraag voor: misschien borrelt er in hun koker wel een oplossing op voor een probleem waar u niet meteen een oplossing voor ziet.

De projectvoorbereiders

Alles berekend en becijferd? Alles veilig, alles haalbaar? Dan gaat uw plan van de ingenieur naar de projectvoorbereider. Hun plan wordt de basis voor de uitvoerende werken. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien. Met Tekla Structures hebben we een vooruitstrevend softwarepakket in huis dat onze mensen volledig onder de knie hebben. Op basis van de tekeningen bekijken de werkvoorbereiders samen met de ingenieurs wat er exact nodig is en besteld moet worden. Ze geven de juiste hoeveelheden staal, ijzer, sandwichplaten of montageplaten door aan de leveranciers en de juiste timings voor de levering worden opgemaakt.

Atelier en productie

Group Mahieu maakt zoveel mogelijk constructies voor uw bouwproject zelf. Van tekening tot gelaste constructie. Dankzij deze in-huisvisie hebben we de timing en kwaliteit altijd zelf in handen. Metaalconstructies monteren en lassen is binnen Mahieu Construct en Devoldere Construct altijd onze troef geweest, en ook vandaag blijven we innoveren in innoverende technieken.

Al onze constructies worden afgeleverd volgens de vereiste normen en zijn CE EN1090-gekeurd. Dat is een Europese markering voor het lassen van staalconstructies. We zijn genormeerd voor executieklasse 3. Daarnaast zijn we ook VCA-gecertificeerd, wat inhoudt dat we voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften van de aannemerssector.

Planning en logistiek

Alles is berekend, getekend en besteld. Maar wat is er nu allemaal nodig om dat tot in de puntjes uitgetekende plan op de werf uit te voeren? Onze planners houden een 360°-visie en zorgen ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment de juiste werven bereiken, en dat de nodige machines daar ook op het juiste moment aanwezig zijn. Ze coördineren alle logistiek en voorzien in werfcontainers. Dankzij ingenieuze track and trace-software kunnen ze op elk moment de situatie inschatten en bijsturen, waardoor we een maximale efficiëntie halen en onze timings strikt kunnen naleven. Group Mahieu beschik over een eigen team aan chauffeurs en een eigen vloot aan diverse transportmiddelen.

Uitvoering

Werfleiding

De werfleider is de centrale contactpersoon tijdens de uitvoering. Hij begeleidt de klanten van het begin tot het einde van hun werf. De werfleider zorgt voor de coördinatie van de planning, de werken en de onderaannemers. Hij is aanwezig op de werfvergadering en informeert de klant over de stand van zaken van de werf. De werfleider zorgt eveneens voor de volledige adminstratieve opvolging van uw project.

Montageteam

Bij Group Mahieu zijn tot 20 ploegen actief, elk aangestuurd door ervaren ploegbazen. Ze beschikken over een eigen machinepark met 12 telescoopkranen, 30 hoogwerkers en 12 verreikers. Ook voor funderingswerken of dak- en wandafwerking hebben we eigen montageteams die waken over de water- en winddichtheid.

Advies nodig? Of een vraag voor onze experts?

Vul het onderstaande formulier in en wij antwoorden zo spoedig mogelijk.